Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolat

Pintye Miklós és Pintyéné K. Elizabet

Tel: +36-20/9114-368 

       +36-70/3234-696

DXN kód: 310014705

Adatkezelés nyilvántartási sz: NAIH-62406/2013

Magunkról>>>

                                        

E-mail: gyarmatkave@gmail.com

4900 Fehérgyarmat, Tömöttvár

utca 39. szám

Üzenetet ide kattintva küldhet>>>

Termékkatalógus.Pdf>>>

Szavazás

Elégedett vagy a DXN termékekkel?

Szavazok

pecsétviaszgomba

A pecsétviaszgomba

(Ganoderma lucidum)

 

A pecsétviaszgomba már a nyugati országokban is egyre ismertebb és elismertebb gyógygomba, mely Ázsiában széles körben elterjedt, de hazánkban is honos.
A távol-keleti országokban, elsősorban Kínában, Japánban, Koreában már 4000 éve ismerik. Főleg a hagyományos kínai gyógyászatban (a továbbiakban: HKO) használták. Hasonló jelentőségű, mint a ginszeng. Már a Han dinasztia idején (Kr. e. 200-tól Kr. u. 200-ig) lingzhi néven említik. A dinasztia tagja, Wu császár e gombában a halhatatlanság
egyik eszközét látta és ezért a palota falain belül tartotta.

Kiterjedt és kúraszerű alkalmazása javítja az immunrendszer működését, segít a leromlott egészségi állapotú betegek gyógyulásában, kiemelt jelentősége van a gyomor-, a vastagbél-, a
máj- és a hasnyálmirigyrák kiegészítő kezelésében és a kemoterápia mellékhatásainak kivédésében.

Publikációk sora bizonyítja, hogy alternatív adjuvánsként használják leukémia, karcinóma, hepatitis és diabetes betegségek esetén. A legtöbb esetben azonban hiányoznak az elfogadható bizonyítékként szükséges kontroll vizsgálatok. Az utóbbi évtizedben már egyre több igényes beszámoló közlemény jelenik meg a terápiás alkalmazhatóságról.

Számos preklinikai és klinikai vizsgálat számol be farmakológiailag igazolt hatásokról. A publikált adatok immunmoduláns, érelmeszesedés-gátló, gyulladásgátló, fájdalomcsillapító, kemopreventív, radioprotektív és antitumor aktivitásokról nyújtanak tájékoztatást, de olyan hatásokról is beszámolnak, miszerint elősegíti az alvást, csökkenti a véralvadást, vércukorszintet, a vér lipidtartalmát, továbbá májvédő, gyomorfekély-ellenes, antioxidáns, szabadgyökfogó, öregedést gátló, sőt antibakteriális és antivirális (ide értve HIV-ellenes hatását is).

A kifejlett termőtestre jellemző vegyületek:

 

  • Terpenoidok (eddig több mint 140 vegyületet azonosítottak, főként különböző triterpéneket) szénhidrátok (főként immunmoduláns hatású poliszacharidok) proteinek, nukleotidok egyéb vegyületek (pl. szerolok, cerberozidok, stb.).


A micéliumra jellemző vegyületek:


Terpenoidok, laktonok, alkaloidok, poliszacharidok és szerinek (nitrogén mentes poliszacharidok). A pecsétviaszgombával kapcsolatban bővebb felvilágosítást és kiterjedt irodalomjegyzéket találhat az alábbi kiadványokban:


A Pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum). Összeáll. Dr. Szabó László Gy., Dr. Babulka Péter, Fődi Attila. Budapest : DXN Europe Kft., 2011. 30 p. Dr. Lelley, Jan: A gombák gyógyító ereje : Mikoterápia az egészség szolgálatában. Ford. Dr. Lelley János. Budapest : Mezőgazda
Kiadó, 1999. (Die Heilkraft der Pilze). 155 p. ISBN 963 9121 74 6

Forrás:

Termékkatalógus
 
A weboldal nem a DXN Europe Kft tulajdona.
© Copyright www.gyarmatkave.com 2014.
Az oldalon található képek, szövegek, hanganyagok további felhasználása kizárólag az oldal tulajdonosának írásos engedélyével lehetséges.