Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolat

Pintye Miklós és Pintyéné K. Elizabet

Tel: +36-20/9114-368 

       +36-70/3234-696

DXN kód: 310014705

Adatkezelés nyilvántartási sz: NAIH-62406/2013

Magunkról>>>

                                        

E-mail: gyarmatkave@gmail.com

4900 Fehérgyarmat, Tömöttvár

utca 39. szám

Üzenetet ide kattintva küldhet>>>

Termékkatalógus.Pdf>>>

Szavazás

Elégedett vagy a DXN termékekkel?

Szavazok

MycoVeggie gyógynövénye

A zeller

(Apium graveolens)

 

 

A zeller kaszattermése (Apii fructus), ősidők óta használt természetes vizelethajtó. Az ókori görögök a győztes atlétáknak zellerbort adtak. A hagyományos indiai gyógyászatban a zeller termését vizelethajtónak, valamint megfázásra, influenzára, emésztési zavarok megszüntetésére,
ízületi gyulladásra, továbbá a máj és lép betegségeinek kezelésére használták.

Főbb hatásai: vizelethajtó, simaizom-görcsoldó, nyugtató, antibakteriális, antifungális

 

A nyálkás útifű vagy bolhafű

(Plantago psyllium)

 

Az útifűfélék termését (magját) évszázadok óta használják mind az indiai gyógyászatban (āyurveda), mind a hagyományos kínai
gyógyászatban. Főként hasmenés, aranyér, székrekedés, vizelési problémák és az emberek életkörülményeinek javulása során megjelenő magas vérnyomás kezelésére ajánlják. Az európai népi gyógyászatban a XVI. század környékén jelent meg a bolhafű használata.

Főbb hatásai: hasmenés esetén a magok magukba szívják a fölös folyadékmennyiséget, ezzel normalizálva a széklet állagát székrekedés esetén, bő folyadékkal bevéve enyhe hashajtó hatású aranyér esetén enyhíti a fájdalmat, az aranyeres vérzést és a viszketést is. Koleszterinszint csökkentő.

 

 

A páfrányfenyő

(Ginkgo biloba)

 

A páfrányfenyő az ősi nyitvatermők egyedüli fennmaradt képviselője. Délkelet- Kínában őshonos, magassága a 30 métert is elérheti. Hazánkban főként díszfának ültetik. Levelei 3–4 cm hosszú nyéllel és 4–8 cm széles, legyezőszerű levéllemezzel rendelkeznek.
A hagyományos kínai gyógyászatban aszthma, magas vérnyomás, fülzúgás, szív koszorúér elmeszesedés esetén alkalmazzák.

A ginkgo levél főbb gyógyhatásai:

Leginkább kivonatokban alkalmazzák. Növeli az agy oxigén hiánnyal szembeni toleranciáját védi az agyszövetet a gátolt vérellátásból
és hipoxiából származó hatások következményeitől gátolja az agyödéma kifejlődését ill. gyorsítja annak visszafejlődését növeli az emlékezőképességet, tanulási képességet antioxidáns hatású.

A fenti hatásokért első sorban a diterpének és a flavonoidok felelősek. A ginkgo levélből készült kivonatokat és egyéb készítményeket a hivatalos gyógyászatban is használják. A levél drog a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben és a 6. Európai Gyógyszerkönyvben is szerepel.

 

Vissza az előző oldalra>>>

 

Forrás:

www.dxn.hu

Termékkatalógus

Fontos!

Javaslom, hogy iratkozz fel a hírlevél sorozatomra, ahol 2 -3 naponta kapsz bővebb információkat a termékekről, illetve a Cég üzleti lehetőségével kapcsolatban:


 

 

A weboldal nem a DXN Europe Kft tulajdona.
© Copyright www.gyarmatkave.com 2014.
Az oldalon található képek, szövegek, hanganyagok további felhasználása kizárólag az oldal tulajdonosának írásos engedélyével lehetséges.