Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolat

Pintye Miklós és Pintyéné K. Elizabet

Tel: +36-20/9114-368 

       +36-70/3234-696

DXN kód: 310014705

Adatkezelés nyilvántartási sz: NAIH-62406/2013

Magunkról>>>

                                        

E-mail: gyarmatkave@gmail.com

4900 Fehérgyarmat, Tömöttvár

utca 39. szám

Üzenetet ide kattintva küldhet>>>

Termékkatalógus.Pdf>>>

Szavazás

Elégedett vagy a DXN termékekkel?

Szavazok

Maca és Ginszeng

A Maca vagy perui zsázsa
(Lepidium meyenii)

 

A perui zsázsát kizárólag az Andok 4–5000 méter magasan fekvő területein termesztik. Egyes források szerint egynyári, míg mások kétnyárinak írják le. A növény aranyló, vöröses, lila, kék, fekete vagy zöld színű gyökere a régió különösen nagy becsben tartott élelmiszere.

Főbb hatóanyagai:

  • szénhidrátok (60%)
  • fehérjék (10%)
  • étkezési rostok (8,5%)
  • zsír (2,2%)
  • valamint uridin, almasav és benzoilszármazékai,glükozilonát.

Ásványi anyagokban (szelén, kalcium, magnézium, vas) és zsírsavakban (linolénsav, palmitinsav, olajsav) gazdag, emellett aminosavakat és különböző poliszacharidokat tartalmaz.


Két különleges hatóanyaga az (1R,3S)-1-metiltetrahidro-karbolin-
3-karboxilsav, amely a központi idegrendszerre
hat és a p-metoxibenzil izotiocianát, melyet vágyserkentő hatásúként
(afrodiziákum) tartanak számon.

Főbb hatásai:

Első sorban kiváló élelmiszer, afrodiziákum, a menopauza kellemetlen tüneteinek enyhítésében segíthet, egyes kutatások szerint fokozza a spermaszámot és a spermák életképességét egyes források adaptogén növényként tartják számon.

Fontos hangsúlyozni, hogy a Maca elsősorban élelmiszer, melyet 2000 éve fogyasztanak. Az ősi hiedelmek szerint az inka harcosok, mielőtt hadba indultak volna, mindig fogyasztottak belőle, hogy ezzel is növeljék testi erejüket. Asszonyaik pedig azért fogyasztották, hogy fenntartsák fogamzó képességüket.


A leginkább bizonyíthatónak látszó állítás az az, hogy a Maca növelheti a spermaszámot és a spermák életképességét. A perui zsázsa gyökérnek nincs elfogadott napi adagja, mellékhatásai nem ismertek.

 

A (koreai) ginszeng
(Panax ginseng)


A ginszeng az ázsiai kontinens legnagyobb becsben tartott gyógynövénye. Lágyszárú, évelő növény, mely a Koreai-
félsziget északi és a mai Kína északkeleti részének magas hegyeiben őshonos. Az ázsiai országok közül Dél-Koreában termesztik a legnagyobb mennyiségben. A hagyományos kínai gyógyászatban
a ginszeng gyökerét használják, amely az előállítás módjától függően lehet vörös vagy fehér.

Főbb hatóanyagai:


2–3% triterpénszaponin ginzenozidok 0,05% illóolaj (limonén, citrál, stb. tartalommal) poliszacharidok (pl. keményítő, panaxánok,
ginzenánok) poliacetilének (falcarinol, panaxinol, panaxadol, panaxatriol) peptidoglükánok (panaxan A–U), stb. A ginszeng gyökér a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben és a 6. Európai Gyógyszerkönyvben is megtalálható, hivatalos növényi drog, melynek elismert gyógyhatásai a következők:

  • Adaptogén (nem toxikus, emeli a szervezet ellenálló képességét a különböző stresszorokkal szemben, legyenek azok fizikai, kémiai vagy biológiai eredetűek).
  • Regulátor (normalizálja a szervezeti funkciókat: túlműködés esetén csökkenti, alulműködés esetén fokozza a szervezet funkcióit).
  • Tonizál, javítja a fizikai teljesítőképességet, a központi idegrendszert stimulálja, a testi és szellemi megterhelés következtében előálló korai kimerülés ellen hat, javítja a memóriát, fokozza a szervezet nem specifikus ellenállóképességét, fokozza a szervezetben az RNS és a fehérje szintézist, általában az anabolitikus (felépítő) folyamatokat.
  • Hatással van a szexuális életfolyamatokra, növeli a sperma produkciót, növeli a libidót, segíti a merevedést, de nem növeli a coitus frekvenciáját.


Ajánlott napi adagja rövid ideig történő
alkalmazás esetén:

0,5–2,0 g, hosszabb távon történő alkalmazás esetén: 0,4–0,8 g.


FONTOS: a fenti megállapítások a növényi drogra és nem a kávékeverékre vonatkoznak!


FONTOS: a ginszeng jól tolerálható, mellékhatások ritkán fordulnak elő.

Fontos!

Javaslom, hogy iratkozz fel a hírlevél sorozatomra, ahol 2 -3 naponta kapsz bővebb információkat a termékekről, illetve a Cég üzleti lehetőségével kapcsolatban:


 

Vissza az előző odalra>>>

Forrás:

www.dxn.hu

Termékkatalógus

 

A weboldal nem a DXN Europe Kft tulajdona.
© Copyright www.gyarmatkave.com 2014.
Az oldalon található képek, szövegek, hanganyagok további felhasználása kizárólag az oldal tulajdonosának írásos engedélyével lehetséges.