Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolat

Pintye Miklós és Pintyéné K. Elizabet

Tel: +36-20/9114-368 

       +36-70/3234-696

DXN kód: 310014705

Adatkezelés nyilvántartási sz: NAIH-62406/2013

Magunkról>>>

                                        

E-mail: gyarmatkave@gmail.com

4900 Fehérgyarmat, Tömöttvár

utca 39. szám

Üzenetet ide kattintva küldhet>>>

Termékkatalógus.Pdf>>>

Szavazás

Elégedett vagy a DXN termékekkel?

Szavazok

Kínai hernyógomba cordy

A kínai hernyógomba

(Cordyceps sinensis)

 

A kínai hernyógomba a mintegy 700 tagot számláló Cordyceps nemzetség gyógyászati szempontból kiemelt jelentőségű tagja, amely Kína és Tibet 3000 m tengerszint feletti régióinak hideg, havas és mocsaras területein nő. E gomba ismerete és használata a tradicionális
tibeti gyógyászatból került át a hagyományos kínai gyógyászatba.


Főbb hatóanyagai:

 

 • kis- és nagy molekulasúlyú poliszacharidok és egyéb cukorszármazékok
 • fehérjék, peptidek, poliaminok és esszenciális aminosavak;szterolok (pl. ergoszterol, delta-3- ergoszterol, kampeszterol, stb.), telített- és telítetlen zsírsavak (pl: palmitinsav, sztearinsav, linolsav, olajsav), továbbá policiklusos aromás szénhidrogének, víz- és zsíroldékony vitaminok (K- és E-, illetve B1-, B2- és B12-), ásványi anyagok (K, Na, Mg, Ca, Fe, Cu, Mn, Zn, Se, Al, Si, Ni, Sr, Ti, Cr, Ga, V és Zr).

A különböző kísérletekben első sorban a gomba micéliumát, vizes vagy alkoholos kivonatokat, a kifejlett gombatestből készült kivonatokat használtak.
Mivel a felhasznált minták kémiai összetétele igen változatos volt, így a különböző Cordyceps készítmények esetén eltérő élettani hatásokat tapasztaltak:


Fontos megjegyezni, hogy az itt közölt hatások nem a DXN Cordyceps
kapszulára, hanem a drogot szolgáltató gombára vonatkoznak!

 • elősegítik a vesekiválasztó folyamatokat,
 • kóros esetben csökkentik a vér és a fehérjevizelést,
 • serkentik a máj működését és méregtelenítő funkcióját,
 • csökkentik a fájdalomérzetet, fokozzák a szervezet oxigén felhasználását,
 • felerősítik a szervezet legyengült immunválaszait,
 • kedvezően hatnak az immunrendszer aktivitására (pl. fokozzák a természetes ölősejtek tevékenységét és a fagocitózist,
 • növelik a makrofágok számát, fokozzák az interleukin-2 képződését és a T-sejtek működését); egyes esetekben  feltehetően kedvező immunbiológiai hatásuk következtében – lassítják,
 • megállítják a tumorok képződését (pl. emlő- és tüdőrákos betegeknél), hozzájárulva a daganatos betegek immunvédekezésének helyreállításához, ezáltal növelve a betegek túlélési esélyét; nagyobb dózisban alkalmazva
  az immunrendszer felfokozott működését gátló (immunszuppresszív) cyclosoprinnal azonos erősségű hatást
  eredményeznek (ennek a hatásnak a szervátültetéseknél lehet jelentősége);
 • csökkentik a kórosan magas vérzsírértékeket, főként a koleszterin- és a triglicerid-szintet, és egyéb tulajdonságaik miatt is kedvezően hatnak a szívre (pl. gátolják a koleszterin verőérben való lerakódását, tágítják az ereket, gátolják a vérlemezkék összecsapódását, segítik a vér átfolyását az erekben);
 • kedvezően hatnak a szénhidrát lebontási folyamatokra, mérséklik a vércukorszintet; oldják a hörgők görcseit, segítik a letapadt kóros nyák kiürítését, könnyítik a légzést; hozzájárulnak a szervezet antioxidáns kapacitásához, gátolják egyes baktériumok és gombák szaporodását, fejlődését; oldják a stresszt és a szorongást

 

Tudta Ön, hogy:

 • a klinikai vizsgálatokban általában alkalmazott napi adag 3-4,5 g droggal egyenértékű hatóanyag tartalmú készítmény (kivonat) volt?
 • a szervezet erőnlétének fokozására a hagyományos kínai orvosok azt javasolták, hogy betegeik Cordyceps-et is tartalmazó erőlevest fogyasszanak? Emellett (rizzsel töltött) kacsába sütve, valamint csirke és sertéshús levesbe főzve ajánlják még ma is.
 • az 1993-as szabadtéri Atlétikai Világbajnokságon (Stuttgart) a kínai futónők mindenki megdöbbenésére 3 számban (1500 m, 3000 m és 10.000 m síkfutás)is arany érmet szereztek? A felkészülésük alatt az olimpiai csapat orvosának tanácsára az atléták rendszeresen Cordyceps-et fogyasztottak. Rá egy hónapra a Kínai Nemzeti Játékokon a csapat egyik tagja, Wang Junxia a VBarany mellé újabb elismerést szerzett hazájának és a Cordyceps-nek, többek között megdöntötte 10.000 m-es síkfutás női világcsúcsát is.

Fogyasztói ár:          15.905 Ft

Törzsvásárlói ár:      12.425 Ft

Vevőtájékoztató>>> 

Vissza az előző oldalra>>>

 

Fontos!

Javaslom, hogy iratkozz fel a hírlevél sorozatomra, ahol 2 -3 naponta kapsz bővebb információkat a termékekről, illetve a Cég üzleti lehetőségével kapcsolatban:


Forrás:

www.dxn.hu

Termékkatalógus

 

 

 

A weboldal nem a DXN Europe Kft tulajdona.
© Copyright www.gyarmatkave.com 2014.
Az oldalon található képek, szövegek, hanganyagok további felhasználása kizárólag az oldal tulajdonosának írásos engedélyével lehetséges.