Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolat

Pintye Miklós és Pintyéné K. Elizabet

Tel: +36-20/9114-368 

       +36-70/3234-696

DXN kód: 310014705

Adatkezelés nyilvántartási sz: NAIH-62406/2013

Magunkról>>>

                                        

E-mail: gyarmatkave@gmail.com

4900 Fehérgyarmat, Tömöttvár

utca 39. szám

Üzenetet ide kattintva küldhet>>>

Termékkatalógus.Pdf>>>

Szavazás

Elégedett vagy a DXN termékekkel?

Szavazok

A tea

A tea

(Camellia sinensis)

 

 

A mintegy 5000 éve ismert közönséges teacserje vadon termő ősének
előfordulását ez ideig Kína, Északkelet- India (Assam), Burma és Thaiföld hegyvidékeiről jelezték. A vadon növő teacserje magassága elérheti a 10 métert, de a termesztett tea csak kb. 6 méter
magas, örökzöld cserje.


Mint minden, eltérő éghajlati viszonyok közt élő növény esetében, a teának is különböző változatai fejlődtek ki. Az enyhén fagytűrő kínai (levelei nyúltak és keskenyebbek) és a fagyérzékeny indiai változat (levelei nagyobbak és oválisak). Jelenleg több mint 3000 teaféleség ismert!


A teát különböző fermentáltsági állapotban
fogyasztják.

Zöld tea:

a leveleket gyűjtés után nem fermentálják, hanem a leszüretelt leveleket egy tálcára terítik és száraz, forró levegővel vagy gőzzel hőkezelik. A leveleket ezután sodorják, majd enyhén pörkölik.

Fekete tea [vörös tea]

a leszüretelt leveleket fonnyasztják, sodorják vagy aprítják, majd párás, meleg helyen füllesztik ill. fermentálják. A fermentáció befejeztével sötétre színeződött leveleket forró levegővel szárítják.

Oolong tea:

A levelek 10–50%-os fermentáláson esnek át. A kisebb mértékben fermentált tea neve pouchong tea. A hazánkban is kapható kínai gyógytea keverékekre inkább az oolong tea használata jellemző.

Fehér tea:

Főképp Fucsien és Jünnan tartományból származik. Alapanyagát a teacserje bimbója vagy a bimbó alatti első levél adja. A tea összes felhasználási formája közül ennek a legmagasabb az antioxidáns tartalma.

A különböző fermentáltságú teák hatóanyag tartalma eltérő!

Főbb hatóanyagai: tea polifenolok (EGCG, ECG, stb.) purin- illetve metilxantinszármazékok (pl. koffein, teofilin) flavonoid vegyületek (teaflavin, teaflavin-3-gallát, teaflavin-3’-gallát, stb.)

Főbb hatásai:
központi idegrendszeri stimuláns, vizelethajtó, mutációk kialakulását gátló, antioxidáns, antimikrobiális, daganatok képződésének esélyét csökkentő, plakkok képződését és a fogak szuvasodását
gátló.

Tudta Ön, hogy:

  • a zöld tea csökkenti a káros LDL és növeli az HDL koleszterin szintjét?
  • Kínában és Japánban több klinikai vizsgálatot is végeztek a zöld tea daganatellenes hatásának igazolására?

 

Kattintson IDE és nézze meg a teákat>>>

 

 

Forrás:

www.dxn.hu

Termékkatalógus

 Vissza az előző oldalra>>>A weboldal nem a DXN Europe Kft tulajdona.
© Copyright www.gyarmatkave.com 2014.
Az oldalon található képek, szövegek, hanganyagok további felhasználása kizárólag az oldal tulajdonosának írásos engedélyével lehetséges.