Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolat

Pintye Miklós és Pintyéné K. Elizabet

Tel: +36-20/9114-368 

       +36-70/3234-696

DXN kód: 310014705

Adatkezelés nyilvántartási sz: NAIH-62406/2013

Magunkról>>>

                                        

E-mail: gyarmatkave@gmail.com

4900 Fehérgyarmat, Tömöttvár

utca 39. szám

Üzenetet ide kattintva küldhet>>>

Termékkatalógus.Pdf>>>

Szavazás

Elégedett vagy a DXN termékekkel?

Szavazok

A búza

A búza

(Triticum aestivum)

 

A „közönséges” búza a legfontosabb termesztett kenyérgabona-növényünk. A Kaukázusban, Kis- és Közép-Ázsiában honos, több ősi fajból jött létre. Egyéves vagy áttelelő egyéves lágyszárú. Világszerte
termesztik, főleg mérsékelt égövi országokban. Több, lisztet adó, malomés sütőipari rokonfaja ismert, pl. az egyre népszerűbb tönkölybúza (T. spelta) és a durumbúza (T. durum).

Főbb hatóanyaga:

  • a szemtermésben mintegy 10% zsírosolaj, melynek fő triglicerid-összetevő zsírsava a linolsav (mintegy 50%), továbbiak: palmitin-, sztearin-, olaj- és linolénsav.

További értékes összetevők:

 

  • a tokoferolok (E-vitaminok: 0,3–0,5%), tokotrienolok, valamint szterolok (pl. β-szitoszterol, kampeszterol) és ez utóbbiak észterszármazékai.
  • maláta kivonat

Maláta bármely gabona (búza, árpa, zab, stb.) csíráztatásával készülhet. A csírázás során olyan enzim (diasztáz) keletkezik,
amely a gabonaszemekben levő keményítőt maltózzá és dextrinné képes lebontani. A leggyakoribb malátaforrás az árpa (Hordeum vulgare).

Tudta Ön, hogy:

  • 100 g búza (teljes mag) átlagos energiatartalma: 347 kcal, fehérjetartalma: 14,4 g, zsírtartalma: 1,8 g, szénhidrát tartalma: 66,2 g?
  • 100 g búzapehely átlagos energiatartalma: 339 kcal, fehérjetartalma: 12,0 g, zsírtartalma: 2,0 g, szénhidrát tartalma: 66,0 g?

 

Vissza az előző oldalra

Fontos!

Javaslom, hogy iratkozz fel a hírlevél sorozatomra, ahol 2 -3 naponta kapsz bővebb információkat a termékekről, illetve a Cég üzleti lehetőségével kapcsolatban:


 

Forrás:

www.dxn.hu

Termékkatalógus

 

A weboldal nem a DXN Europe Kft tulajdona.
© Copyright www.gyarmatkave.com 2014.
Az oldalon található képek, szövegek, hanganyagok további felhasználása kizárólag az oldal tulajdonosának írásos engedélyével lehetséges.